Karides

 Kitin ve kitosan bitkilerde hem kökten ve yapraktan besleme sağlar ki başta fosfat olmak üzere doğal besin kaynağıdır. Öte yandan fungal, bakteri ve virüsler için bitki hastalık etmeni içinde korumaya katkı sunar.

Kitin ve kitosan kaynağı olarak karideslerin kabuklarından bir miktar beşlik şaşala koymuş, üzerine su eklemiş, bir süre demlenmeye bırakmıştık.

Sonrasında kırmızımsı bir renk alan sudan kökten beslemede ve özellikle yapraktan hem besleme hem de koruma amaçlı faydalanmaya çalıştık. Son yağmurlardan sonraki kabaklar vs.de oluşan pası saymazsak, herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Şu kadar sıcak geçen bir yaza rağmen.

Faydası oldu velhasıl polimer bağlayıcı olarak kitin ve kitosan arasında antiFungal, antibakteriyel, antiViral faydası kadar kök zararlısı nematotlara da fayda ettiğine dair bilgiler mevcut olan karides kabuğu eriyiği fayda eden bir doğal, organik çözümlerde yerini aldı, şükür...

KARA ÇADIRIN KARA EVLADI

Karayolcu Orman Mühendisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖNE ÇIKANLAR

Karides

 Kitin ve kitosan bitkilerde hem kökten ve yapraktan besleme sağlar ki başta fosfat olmak üzere doğal besin kaynağıdır. Öte yandan fungal, b...